Search English (United States)  Norsk, Bokmål (Norge) Svenska (Sverige)  Dansk (Danmark)
Sunday, July 14, 2024..:: Hjem::..Register  Login
 Article Details

Teleskopets Dag på UiO
Astrofestivalen var blitt en årlig begivenhet i høstmørket som mange, ikke minst barn og unge, så frem til med store forventninger og spenning. Men etter 10 år med svært vellykkede arrangementer, bestemte Universitetet i Oslo (UiO) i fjor å avvikle dette populære arrangementet grunnet finansielle utfordringer, til stor skuffelse for svært mange. Veldig synd, ikke minst fordi Astrofestivalen var et viktig bidrag til å vekke interessen for naturfag blant unge håpefulle. Men som et plaster på såret, arrangeres "Teleskopets dag" på UiO søndag 22. november 2009.

Det er NAS (Norsk Astronomisk Selskap) som står for arrangementet hvor det bl.a. vil være utstilling og utlodning av teleskoper. I tillegg blir det holdt flere foredrag om bl.a. teleskoper, rombaserte teleskoper og kosmologi. Arrangementet retter seg mot alle som er interessert i astronomi eller nysgjerrig på hva som befinner seg på stjernehimmelen.

Mer informasjon om arrangementet finner du hos NAS her.

Men det viser seg også at Astrofestivalen allikevel ikke er helt død. I forbindelse med universitetets 200-års jubileum i 2011, vil det bli arrangert Astrofestival, nærmere bestemt 13. november 2011. Men med mindre ledelsen ved universitetet får øynene opp for hvor viktig slike arrangementer er for spredning av kunnskap og interesse for naturfagene, er det stor sannsynlighet for at dette vil bli den aller siste anledning til å opplege Astrofestivalen.

Diskuter artikkelen her.Written By: Eirik Sørensen
Date Posted: 11/7/2009
Number of Views: 18166

Return

  
Copyright 2006-2015 Stjerneporten   Terms Of Use  Privacy Statement